Meer dan een halve eeuw geleden, besloten 10 motorcrossfanaten in 1966 om een motorclub op te richten in Dworp. Het moet zijn dat ze het meteen groots zagen want als benaming gingen ze voor “De Toekomst”. Omdat er in die tijd nog een toekomst was in de motorsport werd de volledige naam “Auto Moto Club De Toekomst Dworp”.
In die meer dan 50 jaar zijn de hoogtepunten ongetwijfeld de organisatie van de Trofee der Naties in 1978 en vijf wedstrijden tellend voor het FIM wereldkampioenschap tussen 1995 en 2000.

Van 1967 tot 1973 gingen deze eerste crossen door op het Dworpse KAJ-Domein. Omdat we na 1973 niet meer welkom waren op dit domein, zagen we ons genoodzaakt om uit te kijken naar een nieuwe locatie. Deze vonden we in Kester, namelijk de alom gekende Kesterheide. Tot 2015 was dit de thuisbasis van AMC Dworp, maar toen besloot Natuurpunt dat het over and out was.
De zoektocht naar een nieuw circuit kon opnieuw beginnen en zo kwamen we in 2016 enkele honderden meters verder terecht op de Kesterheide – site Everaert. Helaas was dit maar voor één jaar en organiseren we sinds 2017 op het “Hof te Wijngaard” in Gooik. Hopelijk zijn we opnieuw vertrokken voor een lange periode op deze mooie locatie.