Voorwoord

Beste motorcrossliefhebbers,

Van harte welkom op de website van Auto-Motor-Club “De Toekomst” Dworp v.z.w., of kortweg A.M.C. Dworp. Onze club werd gesticht in 1966 door o.a. Frans Deboeck (vader van onze huidige erevoorzitter René Deboeck) samen met een aantal vrienden die eveneens gebeten waren door de motorcross-microbe. Van 1967 tot 1973 hebben wij jaarlijks een motorcross wedstrijd ingericht in het voormalige K.A.J. domein in Dworp. Sinds 1974 zijn wij, om organisatorische redenen, naar Kester (Gooik) uitgeweken. Daar hebben wij op de Kesterheide tot 2015 één van de mooiste motorcrossen van België mogen organiseren. In 2016 hebben wij , door natuurperikelen, noodgedwongen een éénmalige wedstrijd ingericht op de site “Everaet” in Kester. Vanaf 2017 hebben we het voorrecht om, dankzij de familie Heremans, jaarlijks een mooie motorcrosswedstrijd te mogen organiseren op het Hof te Wijngaard in Gooik.

Dit parcours zal zeer geliefd zijn bij de motorcrossers omdat het mooi, heuvelachtig en technisch gevarieerd is. De toeschouwer komt evenzeer aan zijn trekken op een zeer overzichtelijke omloop.

De “Trofee der Naties” die wij in 1978 inrichtten blijft één van onze hoogtepunten. Alsook de 5 “Grand Prix” motorcross tussen 1995 en 2000, waar wij telkens een record aantal toeschouwers mochten ontvangen. Sindsdien organiseren wij jaarlijks, met evenveel enthousiasme als de “Grand Prix”, een proef die meetelt voor het Belgisch Kampioenschap. Onze club telt momenteel een 30-tal piloten uit diverse motordisciplines.

Verder hebben wij zo’n 150 leden waarvan ongeveer 100 mensen actief meehelpen aan de inrichting van onze jaarlijkse motorcross. Wij zijn enorm dankbaar dat wij anno 2017 nog steeds zoveel mensen kunnen motiveren om zich belangeloos en volledig vrijwillig in te zetten voor onze organisatie. Daarom een “dank u wel” aan iedereen die betrokken is bij de organisatie van onze cross.

Het bestuur bestaat uit een achttal echte motorcross “die-hards” die naast het organiseren van onze eigen cross, zo vaak mogelijk naar alle motorcrossen in België en Europa gaan kijken. Mocht jij je geroepen voelen om zelf ook lid te worden van deze leuke vriendenclub, of zelfs ambities hebben om actief mee te helpen aan onze organisatie, dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met de bestuursleden.

Wij wensen je veel surfplezier op deze website en hopen uiteraard om jullie talrijk te mogen begroeten op onze organisatie “KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN” in Gooik.

Het bestuur